Uşak Haber Ajansı

Uşak'ta Şehit Olan Polis Memuru İçin Tören Düzenlendi

ASAYİŞ

Uşak'ın Banaz ilçesinde, balkondan tırmanarak 2. Kattaki eve giren ve silahlı kişiye müdahale ettiği sırada uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Aksoy için tören düzenlendi.

Uşak Haber - Sabaha karşı Uşak’ın Banaz ilçesinde polis imdat hattına düşen ihbar için belirtilen adrese giden ekibin içerisinde olan ve Çetin Kaplan isimli şahsın tüfeğinden çıkan saçmalar ile ağıryaralandıktan sonra şehit olan Polis memuru Mehmet Aksoy için Uşak İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törene şehit polis Mehmet Aksoy’un ailesi, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Milletvekilleri, Uşak Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı personelinin yanı sıra il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve şehit polis Mehmet Aksoy'un öz geçmişinin okunması ile başlayan törende sözlerine “makamların en güzeli, peygamberlik makamından sonra en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşmış Mehmet kardeşimizi uğurluyoruz” diyerek başlayan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Şehidimiz Mehmet Aksoy, görevi esnasında halkımızın huzuru ve güvenliği için ihbar üzerine gittiği olaya müdahale ederken menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Şehidimizin annesine ve babasına böyle kahraman bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ederim. Ne mutlu ki ailesine şehidimiz İnşallah Peygamber Efendimize komşu olacaktır. Rabbim, Şehidimiz Mehmet Aksoy’a rahmetiyle muamele etsin. Bu acılı günlerinde kederli ailesine sabır ve başsağlığı dilerim.” dedi.

“İnsan çalışarak bir çok makam ve mevki elde edebilir. Ancak şehitlik dinimizde peygamberlikten sonra gelen en yüce mevkidir” diyerek sözlerine başlayan Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder “halkımızın can ve mal güvenliği için görev yaparken, yüreği pek şehit kardeşimiz için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnsan çalışarak bir çok makam ve mevki elde edebilir. Ancak şehitlik dinimizde peygamberlikten sonra gelen en yüce mevkidir. Bizim milletimiz içinde bu mertebeye ulaşmak, vatanı ve milleti için canını vermek şereflerin en büyüğüdür. İşte Mehmet kardeşimizde bugün görevi başında bir vatandaşımızın hayatını kurtarmak için gözünü kırpmadan şahadete yürümüştür. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum.” dedi.

Törende konuşmaların ardından yapılan dua ve alınan helallik sonrası şehit polis Mehmet Aksoy tören mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı.

Şehit Polis Memuru Mehmet Aksoy’un naaşı çalan sirenler eşliğinde Banaz ilçesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesine gönderilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.