Uşak Haber Ajansı

Uşak'ta jandarmadan tarihi eser operasyonu

ASAYİŞ

Uşak’ta 1040-1100 yıllık olduğu iddia edilen ve içerisinde şarap mayası bulunan 20 adet tarihi şarap testisi ele geçirildi.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre uşak jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri İ.A. isimli şüphelinin elinde bulunan tarihi eser niteliğinde olan ve iddialara göre 1040-1100 yıllık tarihi şarap testisi ve testilerin içersinde şarap mayası taşıdığı ve satmak için Banaz ilçesine geleceği bilgisine ulaştı.

Plakası belirlenen aracı takibe alan jandarma ekipleri Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesinde bulunan bir benzinlikte bahse konu malzemeleri satmak amacıyla bekleyen İ. A. ,M.A. ve A.İ.Ç. isimli şüpheliler kıskıvrak yakaladı.

Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan şahısların üstlerinde ve aracında yapılan aramada yüksekliği ortalama 30 cm olan kapağında haç işareti bulunan ve tarihi eser olarak değerlendirilen içerisinde şarap mayası bulunan 20 testi ele geçirildi.

Gözaltına alınan İ. A. ,M.A. ve A.İ.Ç. isimli 3 şüphelinin Banaz ilçe jandarma Komutanlığında işlemlerin devam ettiği öğrenilirken, tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen ve içerisinde şarap mayası bulunan 20 adet testinin müze müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

Ele geçirilen testilern şahtemi oksa gerçekmi olduğu müze yetkilileri tarafından yapılan incelemelerden sonra belli olacağı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.