Uşak Haber Ajansı

Uşak'ta ev eşyaları arasında kaçak sigara sevkiyatı polise takıldı

ASAYİŞ

Uşak’ta yol kontrolü sırasında durdurulan kamyonette ev eşyaları arasına gizlenmiş halde 39 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Terör örgütlerinin önemli finans kaynaklarından olan Kaçak ve Bandrolsüz Sigara sevkiyatı ve ticaretinin engellenmesine yönelik, Uşak Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında kent girişinde uygulama noktası oluşturarak şüpheli araçlar üzerinde uygulama yaptı.

Polis, Uşak girişinde oluşturduğu uygulama noktasında durumundan şüphelenerek bir kamyoneti durdurdu. Kamyonette yapılan aramada kamyonet kasası içerisinde ev eşyaları arasında çuvallar içerisine paketlenmiş vaziyette değişik markalarda 39 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Gümrük kaçağı sigaralara el koyan polis 58 yaşındaki Ö.Ö. isimli şahısı gözaltına aldı.

Uşak Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Ülkemizin güvenliğine ve ekonomisine yönelik oluşturduğu tehdit ve zararlar nedeniyle Kaçak ve Bandrolsüz Sigara Kaçakçılığı ve toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.