Uşak Haber Ajansı

Uşak merkezli İzmir ve İstanbul'da Narkotik Operasyonu

ASAYİŞ

Uşak polisi tarafından Uşak merkezli Olarak İzmir ve İstanbul’da 23 adrese gerçekleştirilen eşzamanlı narkotik operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı.

Uşak Haber - Uşak’ta polis tarafından uyuşturucu satan sokak satıcılarına ve bunları koordine eden suç örgütüne yönelik Uşak merkezli İzmir ve İstanbul İllerini de kapsayan 23 adrese 32 ekip ve 135 personelin katılımıyla eş zamanlı ve planlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında aralarında Uyuşturucu Örgütünün sözde Lideri, örgütün yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu toplam 19 şahıs yakalanarak gözaltına alındığı öğrenilirken, gerçekleştirilen operasyonda 710 gram METAMFETAMİN, 117 adet EXTACY, 11 gram ESRAR, 73 adet SENTETİK ECZA HAP, 15 gram TOZ ESRAR, 5 gram BONZAİ, 1 adet HASSAS TERAZİ, 4 adet TABANCA ve bu tabancaya ait 12 adet FİŞEK, 2 adet BIÇAK, 1 adet METAL JOP ele geçirildiği öğrenildi.

Emniyetten yapılan açıklamada “ Örgütlü Uyuşturucu Madde Ticareti kapsamında operasyon gününe kadar 51 şahıs hakkında uyuşturucu madde ticareti ve uyuşturucu madde kullanma, bulundurmaktan işlem yapılırken, örgütle birlikte hareket eden 11 şahıs uyuşturucu madde ticaretinden (torbacılıktan) tutuklanıp cezaevine gönderilmiştir.

01.04.2021 günü yakalanarak gözaltına alınan 19 şahıs hakkında “Örgütlü Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçundan adli işlem halen devam etmektedir.

Bu operasyonla sözde Örgüt Lideri, Yöneticileri, Torbacıları ile Uyuşturucu Madde Kullanan ve Bulunduranlar olmak üzere toplam 71 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü olarak, başta gençler olmak üzere bütün vatandaşlarımızı bağımlılık yapan uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin zararlı etkilerinden korumak ve bu suçu işleyen şahısları yakalamak amacıyla kararlı ve sürekli mücadelemiz devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.