Uşak Haber Ajansı

Uşak merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 3 asker tutuklandı

ASAYİŞ

Uşak merkezli olarak geçtiğimiz 10 Nisan 2018 tarihinde 6 ilde Jandarma tarafından gerçekleştirilen, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında 3 muvazzaf asker tutuklandı.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütünün "Jandarma Genel Komutanlığındaki kripto yapılanmasına" yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütsel faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla Uşak, Van, Yozgat, Edirne, Şanlıurfa ve Erzincan'da 10 Nisan'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında Van Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Selman Bilgen ile Uşak Merkez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Y. M.A.'ın da bulunduğu 8'i muvazzaf 9 askerin jandarmadaki işlemleri tamamlanarak önce Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi daha sonra adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 9 zanlı savcılık işlemleri sonrası tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
9 zanlıdan Yüzbaşı Arslan ile astsubaylar R.İ. ve M.A. çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanırken, Van Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Selman Bilgen'in de aralarında bulunduğu 6 zanlı ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra kararın ardından Cumhuriyet Savcısının itiraz ettiği adli kontrol şartı ile serbest bırakılma kararı sonrası mahkemece Van Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Selman Bilgen hakkında tutuklama kararı verildi.
Van Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Selman Bilgen'in yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.