Uşak Haber Ajansı

Uşak Merkezli 6 İldeki Operasyonda Tutuklu Sayısı 10 Oldu

ASAYİŞ

Uşak merkezli olarak Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa, Muğla ve İzmir olmak üzere 6 ilde polisin FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 14 kadından 3 kişi daha tutuklandı, tutuklu sayısı 10 oldu.

Edinilen bilgiye göre Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa, Muğla ve İzmir illerinde FETÖ ablası olduğu iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 16 şüpheli için yakalama kararı çıkarıldı. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Uşak Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri koordinesinde 6 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması Örgütü içinde "abla" diye tabir edilen kadınlardan, haklarında yakalama kararı verilen 14 kadını gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 14 kadından emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 kadın dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bugün işlemleri tamamlanan 3 kadında Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde aslınan sağlık raporu sonrası sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan operasyonda tutuklu sayısı 10 olurken, diğer 4 kadının emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.