Uşak Haber Ajansı

Uşak'ın Eşme İlçesinde Yaşanan Kavga Hakkında Flaş Gelişme, 9 Tutuklama

ASAYİŞ

Uşak'ın Eşme ilçesinde, önceki gün iki grup arasında yaşanan kavgayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı, 27 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Uşak’ın Eşme ilçesinde meydana gelen kavgada 3 kişinin yaralanması olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada 9 kişi tutuklandı.

İddialara göre Eşme ilçesinde meydana gelen sokakta yürüyen Suriyeli aileye alkollü iki kişinin laf atması sonrası meydana gelen olayda 3 kişi yaralanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında biri kadın 6 Suriyeli ile sosyal medya paylaşımlarıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri iddia edilen 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

5 Suriyeli "kasten yaralama" ve "adam öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklanırken 4 kişi ise sosyal medya hesapları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa sevk eden paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle mahkemece tutuklandı.

Öte yandan Türkiye’ye kaçak yollar ile geldikleri ve hiçbir kayıtlarının olmadığı belirlenen 51 Suriyeli ise Sınır dışı edilmek üzere Uşak Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüldü.

Pazartesi gecesi Eşme ilçesinde yaşanan olayı protesto için organize olan ve yürüyüş yapmak isteyen yaklaşık 500 kişilik gruptaki bazı vatandaşlar ise, Suriyelilerin kaldığı 15 evi taşlamıştı.

Bugün sabah saatlerinde izinsiz gösteri yürüyüşü düzenledikleri ve Suriyelilerin yaşadığı evleri taşladıkları iddiasıyla 27 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 27 kişi Uşak Üniversitesi Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.