Uşak Haber Ajansı

Tam 25 İlde Yaptılar Uşak’ta Yakayı Ele Verdiler

ASAYİŞ

Sahte altınlar ile 25 ilde dolandırıcılık yapan ve aranan şahıslar Uşak'ta ki son işlerinde yakayı ele verdi.

Uşak’ta polis ekiplerinin dikkati sonrası yakalanan iki şüphelinin, sahte altında 25 ayrı ilde dolandırıcılık yaptıkları iddasıyla arandıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Belediye ve Uşak Kuyumcular Çarşısı civarında devriye görevi attığı sırada 24 yaşındaki İ.S. isimli bayanın çok sayıda kuyumcu ve sarrafa girip çıkmasında şüphelenerek takibe aldı.

Takibi bırakmayan polis ekipleri İ.S. isimli kadının Uşak merkezinden otobüsle ayrılacağı sırada durdurarak yapılan kimlik kontrolü yaptı.

Polis ekipleri kimlik kontrolü sırasında “Kahramanmaraş’tan Uşak’a otostop çekerek geldiğini ve annesine ait olan altın bilekliği harçlık olsun diye satmak için dolaştığını söylemesi ve çelişkili ifadeleri üzerine kadını gözaltına aldı.

Uşak Emniyet Müdürlüğüne getirilen İ.S. isimli kadın sorgusunda suçunu itiraf ederek, 29 yaşında ki Ö.G. isimli şahıs ile birlikte hareket ederek 25 ilde sahte altınlar ile dolandırıcılık olayı gerçekleştirdiklerini Uşak’ta sahte altınları satamadığını söylemesi üzerine polis ekipleri 29 yaşında ki Ö.G. isimli şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

Ö.G.’nin kullandığı araç plakasını belirleyen polis şahsın Afyonkarahisar istikametine çıkış yaptığını tespit etti.

Yapılan çalışmalarda Ö.G.’nin Afyonkarahisar’da olduğunu belirleyen Uşak polisi şüpheliyi yakalamak için Afyonkarahisar’da operasyon düzenledi.

Polis tarafından yapılan operasyonda dolandırıcılık, uyuşturucu madde bulundurma, kasten yaralama olmak üzere toplam 8 adet kaydı bulunan Ö.G. isimli şahsı gözaltına alarak Uşak’a getirdi.

Emniyette işlemleri tamamlanan İ.S. ve Ö.G. Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde alınan sağlık raporu sonrası adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olması istenirken “Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla ilgili son derece dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Uşak Emniyet Müdürlüğü olarak tüm ekiplerimizle birlikte, ASAYİŞ, TERÖR, NARKOTİK olaylarına karşı çalışmalarımız artarak devam edecektir” ifadelerine yer veridi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.