Uşak Haber Ajansı

Saman Arası Kaçak Sigara Sevkiyatı Uşak Polisine Takıldı

ASAYİŞ

Uşak’ta polis polis tarafından durumundan şüphelenilerek durdurulan saman yüklü kamyondan gümrük kaçağı sigara çıktı.

Edinilen bilgiye göre Uşak nuri Şeker Şeker Fabrikası yakınlarında uygulama noktası oluşturan polis ekipleri durumundan şüphelenerek durdurdukları 47 yaşında ki A.S. idaresindeki saman yüklü kamyonda arama yaptı. Aramada saman balyaları altına gizlenmiş halde 900 paket gümrük kaçağı sigara ele geçiren polis sürücü A.S.’yi gözaltına aldı.

Polis tarafından gözaltına alınan A.S’ye 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada “Terör örgütlerinin önemli finans kaynaklarından olan Kaçak ve Bandrolsüz Sigara sevkiyatı ve ticaretinin engellenmesine, vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerin tütün mamullerinin zararlarından korunmasına, ülkemizde meydana gelen vergi kayıplarının önlenmesine ve yasa dışı tütün mamulü ticaretine konu olan ürünlere el konulmasına, suçun faillerinin yakalanarak suçtan elde ettikleri gelirin terör-organize suç örgütlerine aktarımının engellenmesine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Ülkemizin güvenliğine ve ekonomisine yönelik oluşturduğu tehdit ve zararlar nedeniyle Kaçak ve Bandrolsüz Sigara Kaçakçılığı ve toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.