Uşak Haber Ajansı

Nereye Gidiyorsun Burada Uşak Polisi Var

ASAYİŞ

Kimlik Belgeleri olmadan Tarım işçisi olarak İzmir’e giden Suriyelilerin içerisinde olduğu sürücüsü de Suriyeli olan Minibüs Uşak polisi tarafından durduruldu.

Uşak’ta kent girişinde uygulama noktası oluşturan polis ekipleri sürücüsü de Suriye uyruklu olan İzmir iline tarım işçisi götüren içerisinde toplam 27 Suriye uyruklu vatandaşın olduğu minibüsü durdurdu.

Yapılan kontrolde araç içerisinde bulunan ve İzmir iline tarım işçisi olarak götürülen 2 çocuk, 3 erkek ve 2 kadın olmak üzere 7 kişinin Şanlıurfa il Göç İdaresi tarafından geçici koruma kimlik belgesi olduğunu belirleyen polis geçici koruma kimlik belgesi olmayan 8 çocuk, 5 kadın ve 6 erkek toplam 19 kişinin kimlik belgeleri olmadığı için parmak izi çalışması yapılmak üzere Uşak Emniyet Müdürlüğü, Yabancılar Şubesine götürüldü.

Parmak izi çalışması yapılan 19 kişi bugün Uşak İl Göç idaresine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre Suriyeli vatandaşların taşındığı minibüsü sürücüsüne 6458 sayılı Yabancılar Ve Uluslararası Koruma Kanununun 102/2 ceza maddesi kapsamında Bin 144 lira ceza kesileceği öğrenilirken, Suriyeli vatandaşları tarım işçisi olarak çalışmaları için işi organize eden şahsa ise kişi başına Bin 144 lira ceza kesileceği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.