Uşak Haber Ajansı

İzmir Merkezli FETÖ operasyonu Uşak’a sıçradı

ASAYİŞ

İzmir merkezli olarak 11 ildeki gerçekleştirilen "STK yapılanması" operasyonu Uşak’a da sıçradı, operasyon kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ / STK yapılanması soruşturması kapsamında daha önce KHK ile kapatılan örgütün eğitim kurumu ve derneklerinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen FETÖ/PDY örgütünün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılık talimatı sonrası harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 35 şüphelinin yakalanması için İzmir, Uşak, Konya, Malatya, Muğla, Isparta, Adıyaman, Gaziantep, Amasya, Manisa ve Balıkesir illerinin olduğu 11 ilde belirlenen adreslere eşzamanlı olarak operasyon gerçekleştirdi, operasyonda 21 şüphelinin gözaltına alındığı.14 kişinin ise yakalanması için operasyonun devam ettiği öğrenildi. 11 ilde gözaltına alınan 24 şüphelinin İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.