Uşak Haber Ajansı

Huzurlu Bir Uşak İçin HUZUR 64 Uygulamaları Devam Ediyor

ASAYİŞ

Uşak’ta Genel Güvenlik ve Asayişin sağlanarak daha huzurlu ve mutlu bir şehir için Uşak il merkezi ile Eşme, Ulubey, Sivaslı, Karahallı ve Banaz ilçelerinde tüm ekiplerin katılımı ile gerçekleştirilen Huzur 64 uygulamasının 98’incisi gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre Huzur 64 Uygulaması kapsamında şehir merkezi ve ilçelerde oluşturulan uygulama noktalarında durudurlan araçlar titizlikle aranırken, uygulamalar kapsamında Rent a car Uygulaması, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Dar Bölge ve Şok Uygulamaları gerçekleştirilirken, müdahale edilen olaylar ile Şeker Fabrikası karşısında yapılan yol uygulamaları sonucunda toplamda 14 bin 374 kişinin sorgulaması yapılırken, bu şahıslardan 41 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 41 şahıstan 22 şahıs sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Huzur 64/98 kapsamında yapılan aramalarda 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı gaz tabancası, 1 adet 6136 SKM. Kapsamında kesici delici alet, 15 gram esrar maddesi elde edilirken,

Kabahatler Kanunu kapsamında; 5 işyerine kapalı mekânda sigara içirtmekten, 1 işyerine kons yaptırmaktan, 1 işyerine oryantal yaptırmaktan, 2 işyerine açıktan alkol sunumu yapmaktan, 2 işyerine yaşı küçük şahıs bulundurmaktan, 1 işyerine ruhsatsız faaliyette bulunmaktan, 1 işyerine sigortasız işçi çalıştırmaktan, 2 işyerine (KABİS) sistemine mevzuata aykırı kayıt yapmaktan, 10 şahsa kapalı mekânda sigara içmekten, 5 şahsa sarhoşluktan, 10 şahsa gürültü (araç içerisinde yüksek sesle müzik yayını yapmak) yapmaktan, 8 şahsa çevreyi rahatsız etmekten idari işlem yapılarak, toplam 14 işyerine 51 bin 707 TL, 37 şahsa ise 3 bin 348 TL idari para cezası uygulandı.

Trafik güvenliğini sağlamak için ise toplam 2 bin 239 araç kontrol edilirken, kural ihlali yaptığı tespit edilen toplam 69 araç sürücüsüne 25 bin .932 TL idari para cezası uygulanıp, 11 aracın trafikten men edildiği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.