Uşak Haber Ajansı

Her Yerde Aranan Fetö Firarisi Avukat Saklandığı Evin Balkonunda Yakalandı

ASAYİŞ

Antalya’da ki başka bir FETÖ/PDY soruşturması için Uşak’ta operasyon düzenleyen Uşak polisi İzmir’de yürütülen FETÖ’nün İzmir avukat yapılanması ile ilgili soruşturmadan aranan firari avukatı saklandığı evin balkonunda yakaladı.

Edinilen bilgiye göre,Antalya’nın Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı verilen bir şüphelinin yerini belirleyen Uşak Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri , Uşak'ın Banaz ilçesindeki adresine operasyon düzenledi.

 Operasyonda, evde arama yapan polis ekipleri, balkona baktıklarında diz çökerek saklanmış bir şahıs yakaladı.

Şahsın yapılan kimlik sorgulamasında, bu kişinin İzmir ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve 16 aydır firari olan avukat İsmet Ünsal olduğunu belirledi. 

Gözaltına alınan İsmet Ünsal'ın, 2012'de yapılan 'Avukatlar İçin Adli Yargı, Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı' sorularının önceden sızdırıldığı iddiasına ilişkin Ankara 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce ve ayrıca örgütün 'İzmir'deki 'avukat yapılanması üyesi olduğu iddiasıyla da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca arandığı, hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi

 Emniyetteki işlemlerinin ardından Uşak Adliyesi'ne sevk edilen İsmet Ünsal tutuklandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.