Uşak Haber Ajansı

FETÖ’cü Askerler Savcılığa Sevk Edildi

ASAYİŞ

Yürütülmekte olan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 ilde subay ve astsubaylara yönelik operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. Emniyet sorguları tamamlanan 8 asker savcılığa sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ/PDY üyesi olduğu belirlenen ve bir kısmı meslekten ihraç edilen, bir kısmı da halen aktif görevde olduğu belirlenen 35 subay ve astsubay hakkında gözaltı kararı verilmişti.,

 32 asker Muğla, Kütahya, İzmir, Ankara, Van, İstanbul, Bitlis, Trabzon, Tunceli, Kayseri, Şanlıurfa, Manisa, Adana ve Eskişehir olmak üzere 15 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

 Gözaltına alınan askerlerin Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünde sorguları başladı. Aktif görevde olan NG, YK,TY, FK, NK,EK, M.B ve U.B.’nin emniyet sorguları tamamlandı. 8 asker Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa sevk edildi. 24 askerin sorgusu devam ederken firarda olan 3 askerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.