Uşak Haber Ajansı

Bankacıyım Diye Dolandırıcılık Yapan Şahıs Kıskıvrak Yakalandı

ASAYİŞ

Uşak’ın Eşme ilçesinde kendisini bankacı olarak tanıtıp vatandaşı dolandırmaya çalışan 1 kişi kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz Perşembe günü Uşak’ın Eşme ilçesinde 80 yaşında ki E.D. isimli vatandaşı telefon ile arayarak kendini bankada çalışan bir memur olarak tanıtan 24 yaşında ki R.A. isimli dolandırıcı aradığı E.D. isimli vatandaşa “Evine altın saklanıldığını, saklayan şahısları polislerin yakalandığını, evinde bulunan altınları bankadan gelen personele vermesi durumunda kontrol ettirip geri vereceklerini” söyleyerek ikna etti.

E.D. bir süre sonra evine gelen şahsa altınları ve 500 Euro parasını verdi, parayıve altınları alan şahsın evden uzaklaşmasından sonra dolandırıldığını anlayan E.D: durumu polise bildirdi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü,Asayiş Şube Müdürlüğü ve Eşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmalar sonucunda, Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahsın Yağma, Dolandırıcılık, Kasten Yaralama gibi bir çok suçtan kaydı bulun R.A isimli şahıs olduğu tespit etti.

 Uşak merkezde polis tarafından gözaltına alınan R.A. emniyetteki işlemleri sonrasında

Adliyeye sevk edilen R.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada “Sizleri telefon ile arayarak kendilerini Polis, Asker, Savcı veya Kamu Görevlisi olarak tanıtan ve sizden Para, Altın isteyen şahıslara inanmayınız. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde 155 Polis İmdat Hattını arayınız” uyarısında bulunuldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.