Uşak Haber Ajansı

Araştırdık Nedir Bu İşin Aslı

ASAYİŞ

Uşak’ta son günlerde çocuğu okula giden velilerin gerek sosyal medya gerek ise özel telefonlarında dolaşan bir fotoğraf var ki herkesi diken üstünde yürütüyor.

Uşak Haber - Uşak'ta 3 kadının bulunduğu bir resmin paylaşıldığı ve altında ise resimdeki üç kadının Uşak ve çevresinde bulunan okullarda çocukları kandırarak kaçırdıkları yönünde yazıların olduğu paylaşımları duyar duymaz gördüğümüz lüzum üzerine bir araştırma içine girdik.

Bizim araştırma içine girmemizdeki en büyük neden ise paylaşımın bir polis memuru olan bir veli tarafından yapıldığı ve resimdeki 3 kadına dikkat edilmesi yönündeki isteği ve bu 3 kadının okul çevrelerinde çocuklara çikolata vererek kaçırma girişiminde bulunduğu oldu. Kaldı ki milletin can ve mal kaybını önlemek için suç ve suçlularla mücadelede uzmanlaşmış polis memurunun böyle bir paylaşım yapacağına ihtimal vermekte zordu. 

Peki neydi bu fotoğraf ve sırrı,

Yaptığımız araştırmalarda ne Uşak merkez, ne Köylerinde, nede ilçelerde böyle girişimin olmadığını ve resimleri paylaşılan 3 kadının kimler olduğunu da öğrendik.

 İşin aslı ise çok farklı.

Aslında resimleri paylaşılarak çocukları kaçırmaya çalıştıkları iddia edilen 3 kadının polis ekiplerinin takibinde olduğu Uşak'a yakın bir ilde yaşayan ve çok sayıda hırsızlık olayının şüphelisi olduğu bilgilerine ulaştık. Son olarak çocuk kaçırma yönünde yapılan paylaşımların asılsız olduğunu belirtmekte fayda görüyoruz, .ayrıca bu şahısların apartmanlara girerken yüzlerini kapatmalarıa elbetteki tanınmamak adına olmalı.

Kısacası yapılan paylaşımlar kesinlikle doğru olmamakla birlikte meydana gelebilecek olası durumlara güvenlik güçleri her an hazır olduğunu da belirtmek isteriz. Olumsuz durumlara kolluk güçlerine (155-156) , sağlık ekiplerine (112) , itfaiye (110) gibi kurumlara 112 acil çağrı merkezi üzerinden ulaşabileceğinizi hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.