Uşak Haber Ajansı

Arabada çıkanlar şok etti

ASAYİŞ

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Yazıtepe köyünde bir arabada arama yapan jandarma ekipleri çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.

Kaçak kazı ile ilgili Uşak’ta önemli başarılara imza atan Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Yazıtepe köyünde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı belirledi.

Banaz Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı ile birlikte kimlikleri tespit edilen Y.T., H.Ç. ve M.T. isimli 3 şahıs içerisinde bulunduğu otomobilde ve şahısların üzerinde arama yapan jandarma ekipleri ; 69 adet Roma Dönemine ait sikke, 6 adet altın yüzük, 3 adet değişik ebatlarda baş, 1 adet mermer baş heykeli, 1 adet demir baş heykeli, 1 adet resimli obje, 5 adet mühür, 3 adet çeşitli ebatlarda heykel, 2 adet çan, 3 adet kolye ve 6 adet bilezik parçası olmak üzere 10 parça tarihi eser ele geçirdi.

Y.T., H.Ç. ve M.T. isimli 3 şahısı gözaltına alan jandarma ekipleri ele geçirilen tarihi eserleri Uşak Müze Müdürlüğüne teslim etti.

3 şüpheli hakkında ali işlem başlatıldığı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.